/ ACS

Dnevi svetovanja za znanje

Dnevi svetovanja

Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušamo dejavnost svetovanja v IO odraslim še bolj približati. Vsako leto središča ISIO in Andragoški center Slovenije konec septembra pripravimo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje, ti so se prej odvijali pod imenom Dnevi svetovalnih središč.

Letošnji, 18. Dnevi svetovanja za znanje bodo letos po vsej Sloveniji potekali med 21. in 23. septembrom.

Glavni namen vseh dogodkov je odrasle informirati o možnostih svetovanja ter da dobijo informacije o:

  • možnostih vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter druge oblike izobraževanja;
  • možnostih ugotavljanja in dokumentiranja predhodno pridobljenega znanja;
  • možnostih svetovanja za načrtovanje in razvoj kariere;
  • možnostih samostojnega učenja;
  • možnostih sofinanciranja izobraževanja/usposabljanja.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč ISIO in SSU v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo pri iskanju novih poti do znanja.

V času Dnevov bodo vsa središča izpeljala različne predstavitve in promocijske stojnice na javnih mestih (mestni trgi, ulice, sejmi, trgovski centri, knjižnice, muzeji ipd.), kjer so informacije dosegljive čim več odraslim. Pripravila bodo dneve odprtih vrat, delavnice in predavanja.

Odraslim in svetovalcem, ki svetujete odraslim, je na voljo tudi INFO – Svetujemo za znanje. Kratek časopis, v katerem najdete informacije o možnostih učenja, izobraževanja, vrednotenja že pridobljenega znanja, samostojnega učenja. Na zadnji strani pa JE tudi zemljevid vseh organizacij, kjer odrasli lahko koristite brezplačno informiranje in svetovanje.

En dan bo namenjen promociji ugotavljanja in dokumentiranja. Poimenovali smo ga Dan za skrito znanje. Z različnimi aktivnostmi, dogodki bodo predstavljene možnosti ugotavljanja, dokumentiranja in vrednotenja predhodno pridobljenega znanja. Odraslim je na voljo promocijski letak, kjer zvedo več o ugotavljanju in dokumentiranju znanja.

Skip to content