/ ACS

Dnevi svetovanja za znanje

Dnevi svetovanja za znanje so vsakoletni strokovno promocijski dogodek, s katerim poskušamo dejavnost svetovanja v IO odraslim približati ter jih informirati o možnostih, ki jih nudijo. Namen dogodkov je odrasle informirati o:

  • možnostih vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter druge oblike izobraževanja;
  • možnostih ugotavljanja in dokumentiranja predhodno pridobljenega znanja;
  • možnostih svetovanja za načrtovanje in razvoj kariere;
  • možnostih samostojnega učenja;
  • možnostih sofinanciranja izobraževanja/usposabljanja.


V času Dnevov vsa središča izpeljujejo različne predstavitve in promocijske stojnice na javnih mestih (mestni trgi, ulice, sejmi, trgovski centri, knjižnice, muzeji ipd.), kjer so informacije dosegljive čim več odraslim. Pripravljajo tudi dneve odprtih vrat, delavnice in predavanja.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč ISIO in SSU v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo pri iskanju novih poti do znanja.

Odraslim in svetovalcem, ki svetujete odraslim, je na voljo tudi INFO – Svetujemo za znanje. Kratek časopis, v katerem najdete informacije o možnostih učenja, izobraževanja, vrednotenja že pridobljenega znanja, samostojnega učenja. Na zadnji strani pa JE tudi zemljevid vseh organizacij, kjer odrasli lahko koristijo brezplačno informiranje in svetovanje.

ISKALNIK DOGODKOV

Zadnji že izvedeni dogodki

SSI@M na strokovnem dogodku Višje šole Slovenj Gradec

Šolski center Slovenj Gradec Višja strokovna šola Slovenj Gradec Koroška ulica 11, Slovenj Gradec

Predstavitev možnosti kariernega svetovanja v Svetovalnem središča za izobraževanje odraslih @MOCIS (SSI@M), ki deluje na MOCIS-u, v okviru strokovnega dogodka v organizaciji Višje šole Slovenj Gradec. Namen strokovnega dogodka je […]

Dan za družine v Slovenj Gradcu

Glavni trg Glavni trg, Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec vsako leto organizira Dan za družine, kjer bomo poleg drugih soorganizatorjev sodelovali tudi na MOCIS-u. Svetovalke iz Svetovalnega središča za izobraževanje odraslih @MOCIS bomo informirale in […]

Skip to content