/ ACS

Dnevi svetovanja za znanje 2023

Dnevi svetovanja za znanje 2023

Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušamo dejavnost svetovanja v IO odraslim še bolj približati. Zato vsako leto konec septembra svetovalna središča in Andragoški center Slovenije pripravimo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje.

Letošnji, 19. Dnevi svetovanja za znanje bodo v obliki različnih dogodkov po vsej Sloveniji potekali med 20. in 22. septembrom.

Njihov namen je odrasle informirati o možnostih svetovanja pa tudi o:

  • možnostih vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter druge oblike izobraževanja;
  • možnostih ugotavljanja in dokumentiranja predhodno pridobljenega znanja;
  • možnostih svetovanja za načrtovanje in razvoj kariere;
  • možnostih samostojnega učenja;
  • možnostih sofinanciranja izobraževanja/usposabljanja.
 

Da bi informacije dosegle čim več odraslih bodo v času Dnevov vsa središča izpeljala različne predstavitve, tudi v obliki promocijskih stojnic na javnih mestih (mestni trgi, ulice, sejmi, trgovski centri, knjižnice, muzeji ipd.), pripravila bodo dneve odprtih vrat, raznovrsten brezplačne delavnice in predavanja.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost središč ISIO in SSU, ki delujejo v okviru svetovalne dejavnosti v IO, ki se izvaja kot javna služba, v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo pri iskanju novih poti do znanja.

Odraslim in svetovalcem, ki svetujejo odraslim, je na voljo tudi INFO – Svetujemo za znanje. Kratek časopis, v katerem so zbrane informacije o možnostih učenja, izobraževanja, vrednotenja že pridobljenega znanja in samostojnega učenja. Na zadnji strani je tudi zemljevid vseh organizacij, kjer odrasli lahko koristijo brezplačno informiranje in svetovanje.

En dan bo namenjen promociji digitalnih spretnosti; poimenovali smo ga Dan za digitalno znanje. 

Nagovor ministrice za digitalno preobrazbo, dr. Emilije Stojmenove Duh ob Dnevih svetovanja za znanje 2023

Play Video about nagovor ministrice

Vas zanima več? Oglejte si promocijski letak.

Skip to content